Bioservo får 2.3 miljoner Euro i utvecklingsbidrag från EU

Bioservos unika toppmoderna SEM™-teknologi har tilldelats ett betydande utvecklingsbidrag från EU-kommissionens ”Horizon 2020 SME instrument programme”, för små och medelstora företag. Tack vare bolagets innovativa teknik som hjälper människor med behov av extra greppstyrka och uthållighet för att förebygga, rehabilitera och öka effektiviteten, har Bioservo tilldelats finansiering med 2,3 miljoner euro under en tvåårsperiod för fortsatt utveckling av sin mjuka robothandske.

Bioservo har i mycket hård konkurrens tilldelats ​​ett bidrag på 2,3 miljoner euro från EU-kommissionens ”Horizon 2020 SME instrument programme”. Över 2 100 ansökningar lämnades in till denna finansieringsrunda av SME instrument, där endast 62 projekt valdes ut av EU-kommissionen. Finansieringen kommer de närmaste två åren att stödja Bioservos fortsatta utveckling av den mjuka robothandsken i olika versioner inriktad på såväl skadeförebyggande som rehabiliterande användning.

"Vi är mycket glada att få detta bidrag, med tanke på den mycket hårda konkurrensen. Det kommer att bidra till den fortsatta utvecklingen av vår mjuka robothandske när det gäller både tekniska egenskaper och den medicinska funktionen. Finansieringen kommer också väl till pass i uppbyggnaden av mer storskaliga produktionsprocesser och att förfina vår affärsmodell för fortsatt expansion. Dessutom kommer bidraget att ge möjligheter för en utökning av produkternas certifieringar, säger Erik Landgren, VD för Bioservo.

Bioservo kommer även att utveckla nästa generations mjuka robothandske mot det professionella segmentet, för personer som utför intensivt manuellt arbete. Produkterna riktar sig till personer som vill minska risken för arbetsskador relaterade till manuella arbetsuppgifter inom industrin samt gentemot hälsovårdssegmentet för personer som lider av handproblem. Nästa generations robothandske baseras på en modulär och öppen plattform som möjliggör vidareutveckling av olika produktvarianter skräddarsydda för olika behov samt olika marknader, optimerad för volymproduktion. Handskarna kommer ha en tunn och smidig design, likt en vanlig handske, och baseras på Bioservos befintliga robothandske, Carbonhand®.

År 2012 vann Bioservo med sin kraftförstärkande handske, Servohandsken, innovationstävlingen Robotdalen Innovation Award.  

Läs mer i pressmeddelandet från Bioservo Technologies

...

 


Senaste artiklar