Bioservo introducerat på börsen

Under maj månad introducerades Bioservo Technologies AB på börsen. Den 22 maj startade handeln i aktierna i Bioservo på Nasdaq First North under kortnamnet ”BIOS” med ISIN-kod SE0009779085.

Intresset för teckningserbjudandet var stort och erbjudandet om 59 MSEK, varav cirka 3 MSEK utgjordes av befintliga aktier, övertecknades. Styrelsen beslutade därför att utöka erbjudandet med motsvarande 8 MSEK och den totala emissionslikviden uppgår därefter till 64,4 MSEK.

Bioservo hjälper människor att förstärka sitt handgrepp. Med hjälp av medicinsk vetenskap och modern robotteknik har företaget utvecklat en handske som förändrar vardagen för handskadade personer och möjliggör att de kan återgå till arbete. I somras startades ett samarbete med General Motors/NASA för att utveckla framtidens arbetshandske som kan förebygga förslitningsskador. I detta samarbete kombineras det bästa av tre världar i en unik robothandske för industrin – rymdteknik från NASA, teknologi och tillämpning genom GM samt ergonomi och medicinteknik från Bioservo. I slutet av 2016 startades dessutom ett samarbete med Airbus i ett liknande projekt.

Bioservo med sin kraftförstärkande handske, Servohandsken, vann innovationstävlingen Robotdalen Innovation Award 2012.  


Information och foton från Bioservo Technologies AB

...

 


Senaste artiklar