Crowdfunding för Tinkerbots

Tredjepriset i Robotdalen Innovation Award 2013 gick till Tinkerbots, ett robotbyggset som hela familjen kan samlas kring. Bakom produkten står tre tyska forskare som nu söker medel via crowdfunding för att ta nästa steg med sin innovation.

Robotdalen Innovation Award är en internationell pristävling där robotutvecklare världen över tävlar om stöd från Robotdalen för att komma vidare med utvecklingen av sin innovation. År 2013 knep tre unga tyska forskare tredjeplatsen i finalen med sitt robotbyggset Tinkerbots. Juryn tryckte i sin motivering på att Tinkerbots erbjuder ett kul och enkelt sätt att interagera med robotteknik som även ger en ökad förståelse kring hur robotar kan interagera och fungera i samhället.

Prototypen har nu utvecklats till en kommersialiserbar produkt, företaget har även flyttat in i nya lokaler och anställt två personer. I april drog de igång en crowdfundingkampanj via Indiegogo med möjlighet att förbeställa Tinkerbots. På mindre än 48 timmar såldes over 150 paket. Kampanjen löper till 25 maj.

Här kan du läsa mer om Tinkerbots

Här hittar du crowdfundingkampanjen som pågår till 25 maj

...

 


Senaste artiklar