Fokus Hjälpmedel - en succé

Projekt Hjälpmedel och innovation hade en välbesökt egentillverkad proffsig monter på mässan. Det var fantastiskt att efter en spännande processen med allt förarbete och planering äntligen få möta alla besökare. I år slog mässan publikrekord, över 1600 besökte mässan under de två dagarna.

Ingen kunde väl ana att vår monter skulle bli så välbesökt. Vi fick träffa förskrivare, personal som arbetar inom hjälpmedelsverksamhet, studenter och andra besökare och hade många givande samtal. Den andra dagen dök det upp fyra (!) innovatörer med mycket intressanta idéer. Vi vill gärna träffa dem igen.

En av innovatörerna hade med sig ett hjälpmedel som underlättar för den som tar ögondroppar. Det är en "Ögonspegel" som hade kommit så långt i sin innovationsprocess att den nu finns att köpa i butiken Klädvalet på Hjälpmedelscentrum på Signalistgatan i Västerås. Dalarnas hjälpmedelscentral LD Hjälpmedel i Borlänge är också intresserade av den.

Några leverantörer ville ha respons på nya hjälpmedel - och det fick de förstås! Under mässan hann vi också med att titta på andra hjälpmedelsnyheter, gå på några föreläsningar och lära oss att möta det oväntade. Montern finns nu på Hjälpmedelscentrum och håller på att fyllas med nyheter, bland annat visas innovationer gjorda av specialanpassningsteknikerna här. Kom gärna hit och titta.

Vill du boka möte med oss för att få stöd till din innovation eller veta mera, tveka inte att kontakta oss.

...

 


Senaste artiklar