Furhat vill bli robotikens Appstore

Furhat Robotics tar in 2,5 miljoner dollar, motsvarande 20 miljoner kronor, från Balderton Capital och LocalGlobe. Nu ska bolaget ta sin sociala robotikplattform till nästa nivå, skriver DI Digitalt.

Furhat Robotics grundades i Stockholm och har som vision att bygga en socialt intelligent robotikplattform för interaktioner mellan människa och maskin. För att ta plattformen till nästa nivå har man nu tagit in 20 Mkr i såddfinansiering och planerar att dubbla personalstyrkan. 

"Vårt mål är att bygga ett ekosystem av företag kring plattformen och hjälpa dem bygga mer komplexa applikationer. Vi vill att Furhat ska bli standardplattformen för utveckling av socialt intelligent robotik", säger Samer Al Moubayed, vd och medgrundare av Furhat Robotics.

Furhats affärside är alltså att bygga en plattform och operativsystem för interaktionen mellan människor och maskiner för att sedan låta andra utveckla olika funktioner ovanpå Furhats plattform. Ungefär som Appstore fungerar i Apples-ekosystem. 

Läs hela artikeln här.

Furhat var en av vinnarna av Robotdalen Innovation Award 2012, och har stöttats av Robotdalen sedan dess. Företaget Furhat Robotics grundades 2014 och har idag 13 anställda. Men har redan gjort betydande partnerskapsframsteg och har utvecklingssamarbeten med stora multinationella företag som Disney, Honda, KPMG, Deutsche Telekom och Intel.

...

 


Senaste artiklar