Innovation Akademiska

I torsdags klev jag tillsammans med Emelié och Maria från LTV Testbädd in genom dörren till Innovation Akademiska i Uppsala. Där fick vi träffa Annika Remaeus avdelningschef, Anna Attefall projektledare och Elin Karlberg projektledare.

De gav oss en mycket bra presentation av Innovation Akademiska och testbädden, samt berättade om sina erfarenheter utifrån flera praktiska fall. De belös arbetet kring bland annat prövningar, samarbeten, regler och liknande.

Innovation Akademiska ser till att innovativa idéer från personalen kan komma ut på marknaden och hjälper företag att utveckla ny medicinteknik riktad mot vårdens behov.

De fungerar även som en länk mellan Akademiska sjukhuset och företag. Medlen kommer till stor del från externa finansiärer med Vinnova och Regionförbundet Uppsala Län som största anslagsgivare.

Fulla av ny kunskap satte vi oss på bussen på väg hem till Västerås. Glada över att ha fått möta personer med stor kompetens och ett brinnande intresse för sitt arbete. Vi kommer hålla en fortsatt kontakt, samarbeta kring bland annat hjälpmedelsfrågor och ett nytt möte planeras i Västerås till hösten.

...

 


Senaste artiklar