Mikael Damberg besökte Robotdalen - "hjärtat i Sveriges robotverksamhet"

Robotiserad automation för små och medelstora företag var i fokus när närings- och innovationsminister Mikael Damberg (S) besökte Robotdalen, torsdagen den 12 oktober 2017.

I samband med sitt deltagande på konferensen Automation Summit, där han var en av huvudtalarna, besökte Mikael Damberg Robotdalens verksamhet på Expectrum i Västerås. Där berättade han om regeringens satsning på ”Robotlyftet”, ett nationellt program för robotiserad automation för små och medelstora företag, värd 110 miljoner kronor. 

På plats hos Robotdalen fick han träffa Robotdalens team samt Mats Sundstedt (Feal AB) och Johan Frisk (OpiFlex Automation AB) som presenterade sina företag, och som båda stöttas av Robotdalen. Sedan flera år arbetar Robotdalen med Automationsutmaningen, en nationell satsning vars syfte är att aktivt stötta små och medelstora industriföretag med att robotautomatisera hela eller delar av sin produktion, och därmed öka deras konkurrenskraft.

Närings- och innovationsministern fick en rundvandring i lokalerna, en demonstration av den kollaborativa roboten Yumi samt en visning av olika hälsorobotiklösningar.

Läs eller se även SVT Nyheter Västmanlands inslag (01:30 in i programmet) om besöket, där Damberg uttalar sig om Robotlyftet och säger sig ha tagit intryck och fått inspiration från Robotdalen som han anser är hjärtat i Sveriges robotverksamhet.

Även Ny Teknik uppmärksammade besöket i en artikel.

...

 


Senaste artiklar