Möt den sociala roboten Furhat

Nu har du möjligheten att se och uppleva den sociala roboten Furhat som kan kommunicera med dig och flera andra personer samtidigt, med både naturlig röst och ansiktsuttryck.

Roboten, som är tänkt att i framtiden kunna användas i publika sammanhang bland annat som guide på museum eller tågstation, är ett av flera forskningsprojekt som visas upp för allmänheten i utställningen Forskning pågår på Tekniska museet i Stockholm 15-23 november. Den tillfälliga utställningen har ett fokus på aktuell svensk IT-forskning. Syftet med utställningen är att visa på det stora inflytande som framtidens IT kommer att ha på vårt samhälle och att öka den allmänna förståelsen för behovet av forskning och utveckling inom detta område. Det är den strategiska forskningsmiljön ICT TNG (Information and Communication Technology–The Next Generation) som står bakom utställningen i samarbete med Tekniska museet. 

Furhat har utvecklats av forskare på KTH i Stockholm, och var en av tre finalister i Robotdalens internationella pristävling Robotdalen Innovation Award 2013.

Läs mer om utställningen.

Läs mer om Furhat.

...

 


Senaste artiklar