Möt oss och se sömnroboten Somnox på Vitalis 2018

Mellan 24-26 april 2018 arrangeras Vitalis, Nordens ledande eHälsomöte, på Svenska Mässan i Göteborg. Robotdalen är där, för andra året i rad, som en av aktörerna på den del som kallas robotics @ vitalis – ett utställnings- och aktivitetsområde som bland annat visar nya smarta lösningar för vård och omsorg.

Välkommen att besöka oss i vår monter B09:64 eller på aktivitetsytan på robotics@vitalis som vi arrangerar i samarbete med Vitalis och Blue Ocean Robotics Sweden AB. Här får du chansen att se inspirerande demonstrationer samt höra om nya innovationer och framtidens teknik som kommer att underlätta vardagen för både brukare och personal inom vård och omsorg.

Här kan du se hela programmet för aktivitetsytan på robotics@vitalis

År 2017 vann ett holländskt team den internationella pristävlingen Robotdalen Innovation Award, med sin sömnrobot Somnox. Med hjälp av ljud och en simulerad mänsklig andningsrytm hjälper den användaren att somna. Somnox är en mjuk robot, vilket innebär att användaren kan krama och hålla om den. Den ger ifrån sig en känsla av stilla och lugna andetag i en rytm som går att justera. Kompletterat med ett lugnt ljud, som av hjärtslag eller i form av en stilla meditationsröst, är målet att användaren ska kunna somna snabbare. På Vitalis kan du för första gången få se och uppleva roboten när den demonstreras i vår monter.

Tek RMD (Robotic Mobilization Device), som tagits fram av Matia Robotics i Turkiet, är en världsunik innovation som också kommer att demonstreras på Vitalis. Det är en kompakt, mobil plattform, framförallt avsedd för inomhusbruk som gör att man kommer upp i en stående position om man t ex är förlamad från midjan ner. Detta ger enorma fördelar: hjärtat mår bättre, blodet pumpar lättare, skelettet blir starkare. Förlamningen i sig påverkas förstås inte, men du blir mobil. Du kan åka runt i din egen lägenhet, du kommer åt allt i köket och du klarar dig i hög grad utan hjälp.

Du kommer även att få möjlighet att se och höra om äthjälpmedlet Bestic, den robotiserade demensterapikatten JustoCat, den krafttillförande Servohandsken samt Giraff som är en tillsynsrobot/kommunikationslösning för hemtjänsten.

Dessutom hittar du de Robotdalen-associerade företagen Safebase (sensorsystem för kostnadseffektiv vårdplanering och ökad trygghet inom hemtjänst och äldreomsorg) och Poseidon (robotiserad duschlösning) i egna montrar på Vitalis.

Vi vill gärna träffa dig på Vitalis 2018 och bjuder dig därför på inträdet till utställningen (värde: 495 kr)! Klicka bara på länken och använd er unika kod i den bifogade PDF’en.

Du får heller inte missa Robotdalens affärsutvecklare Adam Hagman, som kommer att föreläsa på konferensdelen, med seminariet Teknologi - Vår chans till framtida välfärd.

Vi ses!

...

 


Senaste artiklar