Möt oss på Vitalis i Göteborg

Mellan 25-27 april 2017 arrangeras Vitalis, Nordens ledande eHälsomöte, på Svenska Mässan i Göteborg. Robotdalen är där som en av aktörerna på den del som kallas robotics@vitalis, ett utställnings- och aktivitetsområde som bland annat visar nya smarta lösningar för vård och omsorg.

Välkommen att besöka oss i vår monter B08:40 eller på aktivitetsytan som vi arrangerar i samarbete med Blue Ocean Robotics. Här får du chansen att se inspirerande demonstrationer samt höra om nya innovationer och framtidens teknik som kommer att underlätta vardagen för både brukare och personal inom vård och omsorg.

TekRMD, Robotic Mobilization Device, som tagits fram av Matia Robotics i Turkiet, är en världsunik innovation som kommer att demonstreras på Vitalis. Det är en kompakt, mobil plattform, framförallt avsedd för inomhusbruk som gör att man kommer upp i en stående position om man t ex är förlamad från midjan ner. Detta ger enorma fördelar: hjärtat mår bättre, blodet pumpar lättare, skelettet blir starkare. Förlamningen i sig påverkas förstås inte, men du blir mobil. Du kan åka runt i din egen lägenhet, du kommer åt allt i köket och du klarar dig i hög grad utan hjälp.

Du kommer även att få möjlighet att se och höra om den smarta duschlösningen Poseidon, äthjälpmedlet Bestic, den robotiserade demensterapikatten JustoCat, samt Gociety som är en anpassad smartphone (app) för kommunikation och ökad trygghet för äldre.

Dessutom hittar du de Robotdalen-associerade företagen Safebase och Bioservo i egna montrar på Vitalis.

...

 


Senaste artiklar