Pippi Långstrump och hjälpmedelsinnovationer

"Det har jag aldrig provat tidigare, så det klarar jag helt säkert" säger Pippi Långstrump.

Hur många av oss tänker som Pippi egentligen, och är det verkligen alltid klokt att tänka så?
När det gäller att hitta fler hjälpmedelslösningar som gör vardagen enklare har vi genom projekt Hjälpmedel och innovation försökt att tänka i nya banor och vi har provat på arbetsätt vi aldrig tidigare provat. Projektet har även haft Tommy och Annikas roll, som utifrån sina erfarenheter stannar upp och tänker efter före. Allt för att utveckla ett arbetssätt som säkerställer att nya innovationer redan från början uppfyller kraven på patientsäkerhet och förskrivningsbarhet. Personal på Hjälpmedelscentrum med expertkunskap inom hjälpmedelsområdets olika områden träffar nu entreprenörer främst från Robotdalen på ett tidigt stadium. Erfarenheter utbyts gällande CE-märkning, förskrivningsprocessen, rekonditioneringskrav, produktens syfte och mycket mer. Att samarbeta kring innovationer, där slutanvändaren är otroligt viktig är något som jag bland annat försökt betona vikten av i denna blogg.

Av familjeskäl väljer jag nu att avsluta min anställning inom Landstinget Västmanland och jag slutar således även som projektledare för Hjälpmedel och innovation. Min stora förhoppning är att Hälso- och sjukvården fortsätter samverka med den nya tekniken och jag önskar projektet all lycka i framtiden.

Till sist hoppas jag ni alla har en lagom stor dos Pippi i er under sommaren och vågar hoppa från högsta hopptornet, provar på en ny maträtt när gäster är inbjudna, eller varför inte gå vidare med den där idén om ett nytt hjälpmedel som kanske dök upp i huvudet för några år sedan?
 
Njut av sommaren!

...

 


Senaste artiklar