Nu breddar vi vårt fokus och satsar på fler, nya innovationer inom servicerobotik. Förutom vårt pågående arbete med världsledande lösningar för tunga, autonoma fordon, tar vi oss nu även an mobila robotar för industri, offentlig sektor och konsumentmarknaden. Det handlar såväl om lösningar för ökad säkerhet och förbättrad arbetsmiljö, som mer service i samhället.


Forskning i världsklass – autonoma sensorsystem visar vägen

På Örebro universitet finns forskarcentrat AASS (Applied Autonomous Sensor Systems). Här bedrivs världsledande forskning på tunga, autonoma fordon i nära samverkan med företag som Atlas Copco, Volvo Construction Equipment och Linde Material Handling. Forskargruppen står bakom utvecklingen av till exempel autonoma gruvlastare, gaffeltruckar och hjullastare.

Nya robotlösningar för service i samhället

I nära samverkan med forskare och entreprenörer tar vi oss även an nya innovationer på servicerobotar som till exempel bidrar till ökad säkerhet i samhället; vare sig det gäller bevakning av flygplatser och industriområden, upptäckt av farliga gaser eller stöd till brandmän vid utryckning. Det kan även röra sig om andra mobila lättviktsrobotar som riktar sig till industrin, offentlig sektor eller konsumentmarknaden.

Har du en innovation för servicesektorn? Kontakta oss!

”Roboten Gasbot identifierar gasläckor. Robotdalens stöd med finansiering, marknads- och kundanalyser är oumbärligt när vi utvecklar robotplattformen till en industriell prototyp”.

Achim Lilienthal, forskare vid Örebro universitet