top of page

REFERENSPROJEKT
EMITRACE
 

Emitrace_21cm_300.jpg

Emitrace

Under varumärket Emitrace utvecklar företaget Retenua kamerabaserade förarassistanssystem för tunga industrifordon samt fordons- och objektpositioneringssystem för applikationer med mobila autonoma fordon och robotar. Syftet med systemet är att undvika arbetsplatsolyckor där arbetare blir påkörda. Typiska branscher med hög risk för olyckor är bygg- och anläggning, produktion och logistik, gruvindustrin, samt hamnar och flygplatser.

 

Systemet Emitrace hette tidigare RefleX (Vision System) och är en IR-kameraenhet som installeras på ett fordon och som kontinuerligt övervakar ett definierat riskområde. Emitrace detekterar människor med hjälp av de reflektiva egenskaperna hos vanliga varselkläder, alltså reflexvästar, som man använder på de flesta industriella arbetsplatser, och bedömer avstånd mellan fordon och person. Befinner sig en arbetare i riskområdet så uppmärksammas föraren via ljud- eller ljussignal på en skärm i hytten. Förutom tillämpningen som säkerhetssystem för tunga fordon så har Emitrace även visats som en effektiv lösning för kamerabaserad spårning och positionering av autonoma system.


Robotdalen har bidragit till utvecklingen av Emitrace, bland annat med finansiella bidrag för att kunna ta fram och utvärdera produktprototyper, samt för att genomföra förstudier för serietillverkningen av produkten. Robotdalen har också bistått med rådgivning för team- och affärsbyggande.
 

Robotdalen_Ikon_WHITE.png

Kontakta mig så berättar jag mer!

Peter Stany

Innovationsstöd

Telefon 073-934 93 02

190605_PeterStany_1500px_Kvadrat.jpg
bottom of page