top of page

MITC - Mälardalen Industrial Technology Center

Vårt testcenter på MITC

Vårt testcenter på MITC i Eskilstuna ger oss möjligheten att ta fram och testa applikationer för att se helheten av ett koncept i ett realistiskt perspektiv. I framtagningen av nya applikationer använder vi industrirobotar från ABB.

Läs mer om vad vi erbjuder för tjänster här

Här over ser ni ett klipp där Michael Rydell, verksamhetsledare och Vincent Adoue, Labbansvarig berättar mer om MITC i sin helhet, men också om samarbetet med Robotdalen!

Under 2017 slutförde Robotdalen ett revolutionerande konceptprojekt, “Byggautomation med robotar för stora byggnadskonstruktioner”, tillsammans med Skanska och ABB.  Projektet är ett bra exempel på koncept som vi tagit fram i detta testcenter! 

Om MITC
 

"MITC är en samverkansplattform som utvecklar industri, akademi och samhälle genom att omsätta akademins kunskaper i industriföretagens verksamheter. Med ett ben i Mälardalens högskola (MDH) och ett annat i industriföretagen runt Mälardalen har man skapat en verksamhet som stöttar, utvecklar och underlättar för industriföretags införande av Industri 4.0.

 

MITC utvecklar kompetensen och förmågan i industrin med hjälp av forskning och utbildning vid Akademin för Innovation, Design och Teknik vid MDH, där styrkeområdena bl a är produktion, produktutveckling, innovation och informationsdesign. Anna Bird är Verksamhetsledare på MITC vid MDH: 

– Vi har vuxit sedan starten 2011 och byggt en stark verksamhet tillsammans med MDH och våra huvudpartners, Volvo CE, Volvo GTO, GKN, Leax, Hexagon och Alfa Laval för att nämna några, samt ett stort antal SME företag.

Finansieringen kommer dels från våra partners, ett antal samverkansprojekt, men också från Eskilstuna kommun och regionen som fortsätter satsa starkt på samverkan mellan MITC, Mälardalens högskola ochindustrin i regionen. " - www.MITC.nu

Rundvandring i lokalerna, filmat av MITC.

Robotdalen_Ikon_WHITE.png

Kontakta mig så berättar jag mer!

Michael Rydell

Koordinator Sörmland &
 verksamhetsledare MITC
 

070-324 54 87

190605_MichaelRydell_1500px_kvadrat.jpg
bottom of page