top of page

REFERENSPROJEKT
OPIFLEX
 

OpiFlex_robotplattform.jpg

OpiFlex

OpiFlex är en världsunik mobil robotplattform som medför att hela robotcellen kan flyttas till den maskin som behöver automation för tillfället. På så sätt erhålls både manuell och automatisk betjäning av maskinen med kort återbetalning av investeringen. Konceptet möjliggör att det att det nu på ett lönsamt sätt går att automatisera även den småserietillverkning som finns i Europa och skapa mer konkurrenskraftiga företag. OpiFlex kan plocka bort monotona och tunga arbetsmoment och skapa nya mer stimulerande arbeten i industrin där intelligens och fingerfärdighet behövs.

En patenterad dockningsstation säkerställer hög precision och stabilitet även för stora robotar. Genom OpiFlex koncept för förenklad programmering så går det snabbt att programmera om till nya produkter. Genom att flytta robotcellen möjliggörs en mycket flexibel automation med kort pay-off tid. Med en robot ökar produktiviteten normalt med 20-60 % och tillverkningskostnaderna kan kraftigt reduceras. Konceptet möjliggör både manuell och automatisk betjäning av maskinen med kort pay-off. Robotarna kan köras med full precision och prestanda.

Företaget bakom produkten är OpiFlex Automation AB.

Konceptet har sitt ursprung från Robotdalens förstudier hos SME-företag i början av 2000-talet. Produkten utvecklades kontinuerligt och 2013 genomfördes en pilotinstallation på CH Industry i Eskilstuna, då robotplattformen testkördes skarpt för första gången inför produktlanseringen.

Robotdalen_Ikon_WHITE.png

Kontakta mig så berättar jag mer!

Ingemar Reyier

Projektledare Industri
Telefon 070-524 44 03

190605_IngemarReyier_1500px_Kvadrat.jpg
bottom of page