top of page
Sök
  • Josefine Vannfält

Elin Ex-jobbare i Skanskaprojekt!

Robotdalen har ända sedan starten 2003 samarbetat med studenter, framförallt från Mälardalens Högskola, men även från andra universitet och högskolor, såsom Uppsala Universitet, KTH, Örebro Universitet m fl. Vi har sysselsatt över 1000 studenter genom åren, och en av dem är Elin Nylund som studerar Civilingenjörsprogrammet Teknisk fysisk på Uppsala Universitet.

Elin Nylund 26, Teknisk fysik, Uppsala Universitet

Elin har varit hos oss sedan januari och fyller en social och arbetssam roll i gänget! Hon får stöttning av Johan Relefors, doktor i fysisk, som arbetar skarpt i projektet med mjukvaruutveckling.


Efter studierna siktar Elin på att jobba inom Robotikbranschen och ser därför att Robotdalen är en bra plats för sitt ex-arbete. I höst börjar hon trainee-programmet på ABB i Västerås.
Såhär förklarar Elin sitt ex-arbete: "Jag jobbar på ett hörn på ett projekt som Robotdalen håller på med för Skanskas räkning. Min del av projektet går ut på att försöka optimera en bana för en robot. Tanken är att roboten ska flytta ett föremål från en punkt till en annan, och att föremålet måste följa en viss väg. Så en av mina uppgifter har varit att få roboten att flytta föremålet längs med den vägen, och samtidigt se till att själva roboten inte krockar med något hinder under tiden. Min nästa uppgift är att försöka hitta det mest optimala sättet för roboten att röra sig - så att den fortfarande följer rätt väg, men samtidigt håller ett så stort avstånd som möjligt till alla hinder. Så det är, kort och gott, ett optimeringsproblem för robotbanor. "


Målet med skanskaprojektet är att bygga armeringskorgar till brobryggen, för mer info om projektet följ denna länk: https://www.robotdalen.se/skanska-byggautomation0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page