top of page
Sök
  • Josefine Vannfält

Innovativ röntgenlösning för äldreomsorgen!

Nu lanserar det innovativa svenska företaget Solutions for tomorrow AB en lösning med deras befintliga röntgenapparat “!M1 Mobile X-Ray Unit”, där specialanpassade skåpbilar tar röntgen till patienten, tex på äldreboenden eller vårdcentraler.

Syftet med konceptet är att kunna erbjuda kommuner en smartare och effektivare lösning när det kommer till röntgen för bland annat misstänkt fraktur eller uppföljande kontroll - och för dem som har det svårt att ta sig till sjukhuset.

Nu har Smålands regioner Kronoberg, Kalmar och Jönköping förmågan att kunna ge röntgen av hög kvalitet till patienter när och var de behöver det. Projektet finansierades av Kamprad Foundation som är en välgörenhetsorganisation som bland annat stöder medicinsk vetenskap i syfte att göra forskning till verkliga fördelar för många människor.

”Det här är en milstolpe vi har arbetat mot sedan första dagen”, säger Solutions for tomorrows VD Mattias Guldstrand. "Med det första beviset på vår vision att ta röntgen till patienter var de än befinner sig, hoppas vi inte bara se fler av våra enheter på vägen, utan också vara en del av förändringen av mer decentraliserad vård."

Robotdalen har stöttat "Solutions for tomorrow" med såddfinansiering i tidigt skede, vi har anordnat workshops med vården för att utveckling av det mobila konceptet samt bistått med marknad- och expertkontakter.

Solutions for tomorrow är ett svenskt medicintekniskt företag som ägnar sig åt att göra avancerad medicinsk bildbehandling tillgänglig när och var patienter behöver det.


Text & bild från: "Solutions for tomorrow" pressmeddelande: https://www.solutionsfortomorrow.se/solutions-for-tomorrow-joins-forces-with-kamprad-foundation/ Artikel på Region Jönköping läns hemsida: https://www.rjl.se/nyheter/nyheter-och-pressmeddelanden/nu-kan-rontgen-gora-hembesok-hos-boende-pa-hoglandet-60735


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page