Referensprojekt inom industrirobotik 

ABB_Robotics_Exp_Center_invigning_03.jpg
Karolinska Sjukhuset
Följ länken nedan för mer info
Fergas Group AB
Förstudien gällde robotiserad laddning av fläktgavlar i en ”karusell”. Karusellen är en del i en maskin för tillverkning av fläkthjul.

Följ länken för mer information
Våroffer
I september 2018 hade Våroffer, en föreställning där dansaren och koreografen Fredrik ”Benke” Rydman dansar med en industrirobot, premiär på Kulturhuset i Stockholm. Robotprogrammeringen utfördes av Robotdalen.

Följ länken för mer info
Atlas Copco
Förstudien omfattar montage av nållager i ett kugghjul. Montaget startar med att fett appliceras på väggarna i kugghjulets hål. YuMi plockar sedan lagernålarna en och en och placerar dem i kugghjulets hål. Lagernålarna plockas från ett magasin som utvecklats på CRTC. YuMi båda armar utnyttjas på så sätt att varje arm monterar ett komplett lager.

Följ länken för mer info
Democeller
För att påvisa att eller hur en produkt eller konstruktion fungerar kan vi bygga upp en så kallad democell. Ett bra exempel på detta är Ball & Plate-cellen som Robotdalen utvecklat på uppdrag av ABB.

Följ länken för mer info
Ekobot
Ekobot är en lantbruksrobot som inledningsvis fokuserar på ogräsborttagning, men ska även kunna hantera många olika sysslor på lantbruksgårdar i framtiden. Utvecklad av Robotdalen tillsammans med Ekobot och Unibap.

Följ länken för mer info
Skanska byggautomation
2017 slutförde Robotdalen ett banbrytande konceptprojekt med robotautomation för stora byggnadskonstruktioner, tillsammans med Skanska och ABB.

Följ länken för mer info
Elektriska vägar
2011 var Robotdalen, genom konceptstudier av smarta strömavtagare, delaktiga i en förstudie kallad ”Elektriska vägar”. Projektet handlade om att, på stora vägar, kunna koppla upp tunga fordon mot kontaktledningar så att de kör på elektrisk energi istället för förbränningsmotorer, med minskade koldioxidutsläpp som följd.

Följ länken för mer info
Emitrace
Kamerabaserat förarassistanssystem för tunga industrifordon samt fordons- och objektpositioneringssystem för applikationer med mobila autonoma fordon och robotar.
Enics
Förstudien omfattar montage av ett kretskort inuti en plastkapsling i två halvor. Förutom kretskortet monteras flera mindre plastdetaljer i kapslingen. Som avslutning monteras en plåt på kapslingens ytterhölje och i detta moment utnyttjas YuMi:s båda armar fullt ut.

Följ länken för mer info
Fumo
Inspektions- och sökrobot som sänds in vid besvärliga bränder och på så sätt ökar personalens säkerhet och chansen att rädda liv. Utvecklad av AB Realisator Robotics.

Följ länken för mer info
Furhat
En social robot som kan kommunicera med dig och flera andra personer
samtidigt, med både naturlig röst och ansiktsuttryck. Framtida användningsområden kan bland annat vara som guide, på ett museum eller en tågstation, eller som hjälplärare i skolmiljö.
Utvecklad av: Furhat Robotics

Följ länken för mer info
IBA 2009
Roboten IBA 2009 har utvecklats av Robotdalen och företaget IBC Robotics i Eskilstuna, för projektet isblästring med industrirobot - ett koncept där fartygscontainrar rengörs miljövänligt med torr-is.

Följ länken för mer info
Miniature kingdom
Miniature Kingdom är en modelljärnväg i skala 1:87 under uppbyggnad i Kungsör. Modellen byggs med inspiration från olika delar av Sverige, med landmärken som Åreskutan, Globen och ”Skrapan” i Västerås. Den färdiga anläggningen beräknas bli flera hundra kvadratmeter stor när den är klar.

Följ länken för mer info
Odico
Robotiserat verktyg lämplig för byggbranschen, som omvandlar digital design till fysiska objekt. Utvecklad av: Odico A/S

Följ länken för mer info
OpiFlex
OpiFlex är en världsunik mobil robotplattform som medför att hela robotcellen kan flyttas till den maskin som behöver automation för tillfället.

Följ länken för mer info
Robot till tusen
År 2004 drog Robotdalen igång projektet Robot Till Tusen (RTT). Syftet med RTT var att undersöka möjligheterna och underlätta för små och medelstora företag, verksamma inom tillverkningsindustrin, att investera i automations- och robotlösningar.

Följ länken för mer info
Robotlyftet / PILAR
PILAR är ett pilotprojekt inom Robotlyftet som ska främja automation i Sveriges små och medelstora industriföretag. Målet är att öka företagens kunskaper om användning av och investeringar i automationslösningar.

Följ länken för mer info
Sandvik
Följ länken för mer info
Skruvdemo
Demon visar två egenskaper, syn och känsel, som ABB:s kollaborativa robot YuMi har med hjälp av sitt inbyggda visionsystem.

Följ länken för mer info
Xylem
Förstudie gällande
1) montage av låsring och låsringsskruv tätning
2) Nedpackning av monterad tätning i förpackningskartong.

Följ länken för mer info
YourFlow
Mjukvara för värdeflödesanalys för industri. Utvecklad av YourFlow AB.

Följ länken för mer info
Show More
  • Facebook - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle
  • Linkedin - Vit Circle
  • Twitter - Vit Circle
  • YouTube - Vit Circle

© 2020 ROBOTDALEN, ALL RIGHTS RESERVED