Referensprojekt inom industrirobotik 

ABB_Robotics_Exp_Center_invigning_03.jpg
Karolinska Sjukhuset
Följ länken nedan för mer info
Fergas Group AB
Förstudien gällde robotiserad laddning av fläktgavlar i en ”karusell”. Karusellen är en del i en maskin för tillverkning av fläkthjul.

Följ länken för mer information
Våroffer
I september 2018 hade Våroffer, en föreställning där dansaren och koreografen Fredrik ”Benke” Rydman dansar med en industrirobot, premiär på Kulturhuset i Stockholm. Robotprogrammeringen utfördes av Robotdalen.

Följ länken för mer info
Atlas Copco
Förstudien omfattar montage av nållager i ett kugghjul. Montaget startar med att fett appliceras på väggarna i kugghjulets hål. YuMi plockar sedan lagernålarna en och en och placerar dem i kugghjulets hål. Lagernålarna plockas från ett magasin som utvecklats på CRTC. YuMi båda armar utnyttjas på så sätt att varje arm monterar ett komplett lager.

Följ länken för mer info
Skanska byggautomation
2017 slutförde Robotdalen ett banbrytande konceptprojekt med robotautomation för stora byggnadskonstruktioner, tillsammans med Skanska och ABB.

Följ länken för mer info
Enics
Förstudien omfattar montage av ett kretskort inuti en plastkapsling i två halvor. Förutom kretskortet monteras flera mindre plastdetaljer i kapslingen. Som avslutning monteras en plåt på kapslingens ytterhölje och i detta moment utnyttjas YuMi:s båda armar fullt ut.

Följ länken för mer info
IBA 2009
Roboten IBA 2009 har utvecklats av Robotdalen och företaget IBC Robotics i Eskilstuna, för projektet isblästring med industrirobot - ett koncept där fartygscontainrar rengörs miljövänligt med torr-is.

Följ länken för mer info
Odico
Robotiserat verktyg lämplig för byggbranschen, som omvandlar digital design till fysiska objekt. Utvecklad av: Odico A/S

Följ länken för mer info
OpiFlex
OpiFlex är en världsunik mobil robotplattform som medför att hela robotcellen kan flyttas till den maskin som behöver automation för tillfället.

Följ länken för mer info
Robot till tusen
År 2004 drog Robotdalen igång projektet Robot Till Tusen (RTT). Syftet med RTT var att undersöka möjligheterna och underlätta för små och medelstora företag, verksamma inom tillverkningsindustrin, att investera i automations- och robotlösningar.

Följ länken för mer info
Robotlyftet / PILAR
PILAR är ett pilotprojekt inom Robotlyftet som ska främja automation i Sveriges små och medelstora industriföretag. Målet är att öka företagens kunskaper om användning av och investeringar i automationslösningar.

Följ länken för mer info
Sandvik
Följ länken för mer info
Skruvdemo
Demon visar två egenskaper, syn och känsel, som ABB:s kollaborativa robot YuMi har med hjälp av sitt inbyggda visionsystem.

Följ länken för mer info
Xylem
Förstudie gällande
1) montage av låsring och låsringsskruv tätning
2) Nedpackning av monterad tätning i förpackningskartong.

Följ länken för mer info
Show More
  • Facebook - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle
  • Linkedin - Vit Circle
  • Twitter - Vit Circle
  • YouTube - Vit Circle

© 2020 ROBOTDALEN, ALL RIGHTS RESERVED